Van Gaal kan weinig hoop putten uit balans tegen Hiddink

Reacties

Louis van Gaal en Guus Hiddink staan maandagavond op Old Trafford tegenover elkaar, in een vergelijkbare situatie als die van bijna zestien jaar eerder waarbij de rollen van de huidige manager van Manchester United en Chelsea waren omgedraaid.

Van Gaal kan weinig hoop putten uit balans tegen Hiddink

Van Gaal heeft een negatieve balans in wedstrijden met Hiddink als tegenstrever op de bank. Van de vijf confrontaties werd er slechts één gewonnen (op 14 februari 1999), al was dat wel direct een resultaat met gevolgen voor zijn collega.

Want tien dagen na de 3-0 zege van Barcelona op Real Madrid kreeg Hiddink zijn ontslag bij De Koninklijke. Van Gaal kwam door het succes juist weer stevig in het zadel te zitten, waar hij enige maanden eerder in Camp Nou nog ter discussie had gestaan.

Een jaar later kwam de revanche voor Hiddink, die bij zijn thuisdebuut als trainer van Real Betis met 2-1 won van Barcelona. De Achterhoeker kreeg daarna nog twee keer de felicitaties van Van Gaal, die met AZ in het seizoen 2005/06 zijn meerdere moest erkennen in de PSV-coach. De eerste ontmoeting tussen de trainers was op 19 september 1998. Die wedstrijd tussen Real en Barcelona eindigde onbeslist (2-2).

In het buitenland heeft Van Gaal in competitieverband weinig landgenoten tegenover zich gehad. Naast Hiddink in de Primera División trof hij in de Premier League twee keer een Nederlandse collega. De enige confrontatie met Dick Advocaat werd met 3-0 gewonnen, terwijl Van Gaal van de drie duels met Ronald Koeman op Engelse bodem er twee won en één verloor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.