Hiddink: 'Ervaren spelers moeten Memphis beschermen'

Reacties

Voor Chelsea-manager Guus Hiddink staat het competitieduel van maandag met Manchester United niet alleen in het teken van een weerzien met Louis van Gaal, de voormalige Oranje-bondscoach komt ook Memphis Depay tegen. Hiddink vindt het begrijpelijk dat de 21-jarige aanvaller een lastig eerste half jaar kent op Old Trafford.

Hiddink: 'Ervaren spelers moeten Memphis beschermen'

Memphis maakte sinds zijn miljoenentransfer van afgelopen zomer nog maar zelden dezelfde indruk als hij vorig seizoen bij PSV deed als topscorer van de Eredivisie. Zo verloor de Oranje-international enige tijd zijn basisplaats. Afgelopen zaterdag ging hij bovendien pijnlijk in de fout bij de eerste tegengoal in het verloren uitduel met Stoke City (2-0, foto). 'Hij is een erg jonge jongen', verdedigde Hiddink zijn voormalige pupil zaterdag tijdens een persconferentie.  

'In Nederland was hij op jonge leeftijd al een van de sterspelers, omdat daar een gebrek is aan sterspelers die al jaren in de competitie spelen. Op jonge leeftijd werd hij geloofd als een van de grootste talenten', vervolgde Hiddink, die als bondscoach van Oranje (foto midden) en adviseur bij PSV samenwerkte met Memphis. 'Natuurlijk heeft hij dat talent ook, maar nu wordt hij ook geconfronteerd met de eisen van het spelen in de Premier League. Die zijn een stuk hoger wat intensiteit betreft.'

Het is volgens Hiddink de reden dat wel meer jonge aanwinsten niet meteen kunnen aanklampen in hun eerste Premier League-seizoen. 'Dat is een obstakel dat alle spelers, niet alleen hij, moeten overwinnen. Daar hebben ze tijd voor nodig. Die jongens moeten een beetje worden beschermd door de ervaren spelers', aldus de 69-jarige manager van Chelsea, dat zaterdag in het eerste duel van de interim-coach een punt pakte in eigen huis tegen Watford (2-2).

Van Gaal
Over de positie Van Gaal, die flink onder druk staat na vier nederlagen op rij, wilde Hiddink weinig kwijt. 'Ik kan niets zeggen over hoe het er daar aan toe gaat. Dat ligt aan de organisatie, hoe stabiel ze zijn, hoe ze over dingen denken en welke beslissing ze willen nemen. Voor mij is het moeilijk om daar een oordeel over te geven', aldus de Varssevelder over de man die hij na het WK 2014 zonder al te veel succes opvolgde als keuzeheer van het Nederlands elftal. Wel kent hij het belang van de confrontatie. 'Iedere wedstrijd tussen Chelsea en Man Utd is een zeer belangrijke wedstrijd, maar deze helemaal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.