Blind, Carrick en Jones missen topper tegen Chelsea

Reacties

Daley Blind kan net als Michael Carrick, Phil Jones en Marcos Rojo zaterdag in de topper tegen Chelsea niet in actie komen voor Manchester United. Dat heeft manager Louis van Gaal vrijdag bekend gemaakt tijdens zijn persconferentie.

Blind, Carrick en Jones missen topper tegen Chelsea

Blind, Carrick en Jones waren de voorbije weken vaste gezichten in de formatie van Van Gaal, die in de Premier League de laatste zes wedstrijden stuk voor stuk won. 'Die blessures hebben ze allemaal overgehouden aan de wedstrijd tegen Manchester City. Blind speelde gewoon door, maar het kwam door de tackle van Vincent Kompany. We hadden de hoop dat Jones en Blind deze wedstrijd zouden halen, maar dat is ze niet gelukt.'

Op bezoek bij koploper Chelsea zal de Nederlandse trainer zijn succesformatie dus moeten wijzigen. Mogelijk is daarin plaats voor Luke Shaw. De Engelse linksback is hersteld van de hamstringblessure die hem sinds begin maart aan de kant hield. Van Gaal heeft daarmee in ieder geval een vervanger voor Blind, die de laatste weken links in de achterhoede stond.

Omdat Jonny Evans bovendien nog geschorst is, moet Van Gaal net als tijdens de blessuregolf van eerder dit seizoen weer improviseren. 'Het is in het voetbal part of life, maar het kan eigenlijk niet slechter', zo typeerde de 63-jarige Amsterdammer het blessureleed. Van Gaal verklapte dat Wayne Rooney, de laatste weken weer de vaste spits van United, door alle afwezigen mogelijk weer afzakt naar het middenveld.

Van Persie
Of dat ook betekent Robin van Persie al terugkeert in de selectie kon Van Gaal nog niet zeggen. 'Shaw heeft al een aantal weken getraind, dus hij kan spelen. Met Van Persie is het een ander verhaal. Dit is pas de eerste week dat hij weer met ons heeft getraind, maar misschien moeten we al aan hem gaan denken', aldus Van Gaal over de 31-jarige spits, die twee maanden niet heeft gespeeld door een enkelblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.