Blind baalt na late tegengoal: 'Ik gleed uit, kut'

Daley Blind baalde als een stekker na het 1-1 gelijkspel tegen Chelsea. De Londenaren kwamen pas in de extra tijd van de tweede helft op gelijke hoogte via een doelpunt van Diego Costa.

'Godverdomme, ik gleed uit op dat moment en ik lees die bal en zie dat hij valt, kut. Ik voelde de gelijkmaker niet aankomen. Als je de wedstrijd analyseert zijn wij 75 minuten lang baas op het veld en laten we de bal goed gaan. Je ziet dat onze vorm stijgende is de laatste weken. We creëren kansen en we moeten onszelf belonen, maar dat hebben we vandaag niet gedaan', zei Blind na afloop tegen FOX Sports.

Waar Manchester United tot een paar weken geleden nauwelijks kansen creëerde, is daar nu geen sprake meer van. 'Waar dat aan ligt is moeilijk uit te leggen, anders hadden we het al wel veel eerder gedaan', aldus Blind. 'Dit is een teleurstellend resultaat, maar we moeten ons niet gek laten maken en van wedstrijd tot wedstrijd blijven kijken. Het zelfvertrouwen groeit en dat zie je ook aan de groep.'

Blind is zelf al weken in uitstekende vorm bij United en stond tegen Chelsea bij standaardsituaties zelfs in de dekking bij Diego Costa. 'Dat had een jaar geleden denk ik niemand verwacht, haha. Ik voel me goed en sterk. Ik heb voorafgaand aan dit seizoen hard gewerkt en veel getraind en voel me steeds sterker worden, dat betaalt zich ook uit in de wedstrijden. De topvier is ons doel, maar je wil altijd hoger natuurlijk.'