Blessuredrama Gago volgende tik voor zwalkend Argentinië

Reacties

Argentinië leed donderdagavond peperduur puntenverlies in het WK-kwalificatieduel met Peru (0-0). Voor Fernando Gago was de avond nog rampzaliger.

Blessuredrama Gago volgende tik voor zwalkend Argentinië

De 31-jarige Gago maakte tegen Peru zijn rentree na een afwezigheid van twee jaar. In september 2015 speelde hij tegen Mexico zijn laatste interland. De middenvelder, die van 2007 tot 2012 onder contract stond bij Real Madrid, kwam tegen Peru na een uur in de ploeg voor Éver Banega, waarmee voor hem een langgekoesterede wens in vervulling ging.

Zijn zestigste interland liep uit op een enorme deceptie. Binnen zeven minuten moest Gago zich laten vervangen met een serieuze knieblessure, Enzo Pérez kwam voor hem in de ploeg. Achteraf bleek dat de middenvelder zijn kruisband heeft afgescheurd. De verwachting is dat Gago zo'n zes maanden aan de kant staat met die ernstige kwetsuur.

Het is een volgende domper voor Argentinië, dat al zijn manschappen nodig heeft. Dinsdag speelt de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli de allesbeslissende wedstrijd tegen Ecuador. Als de vicewereldkampioen dat duel verliest, missen ze het WK 2018 in Rusland. Bij een vierde gelijkspel op rij is de kans op plaatsing ook miniem. Bij een zege is Argentinië in ieder geval zeker van de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.