Blessure Valdés domper op simpele winst Barcelona

Barcelona heeft in eigen huis eenvoudig afgerekend met Celta de Vigo (3-0). Al na een half uur was de duizendste wedstrijd in Camp Nou beslist, maar een tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van doelman Víctor Valdés.

Halverwege de eerste helft ging het mis voor de twintigvoudig international van Spanje. Bij het neerkomen liep hij een op het oog zware knieblessure op en moest worden vervangen door José Manuel Pinto. Op dat moment leidde de thuisclub al met 1-0 door een treffer van Neymar.

De Braziliaan tikte de bal na zes minuten in een leeg doel op aangeven van Alexis Sánchez, die door Lionel Messi was weggestuurd. Na een half uur maakte Messi zelf het tweede doelpunt namens Barcelona. De Argentijn draaide handig weg na een pass van Andrés Iniesta, omspeelde doelman Yoel en gooide de wedstrijd daarmee in het slot.

In de 67ste minuut maakte Neymar zijn tweede van de avond. De Braziliaanse dribbelaar schoot tussen twee verdedigers verdekt binnen en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. Kort daarna was er nog even schrik bij de medische staf van Barcelona, want ook Pinto raakte geblesseerd. De invaller gleed tegen de paal, maar kon na een korte behandeling verder spelen.

Door de overwinning mag Barcelona zich twee uur koploper noemen in de Primera División. De ploeg van trainer Tata Martino heeft 72 punten uit dertig duels, twee meer dat Atlético en Real Madrid. Die komen beide woensdagavond nog in actie en kunnen de Catalanen passeren.