Barcelona voor duizendste keer aan de aftrap in Camp Nou

Reacties

Barcelona werkt woensdagavond tijdens de midweekse speelronde in de Primera División de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo af. Het betekent de duizendste competitiewedstrijd van de Catalanen in Camp Nou.

Barcelona voor duizendste keer aan de aftrap in Camp Nou

Barcelona won sinds de opening van Camp Nou op 24 september 1957 liefst 754 competitiewedstrijden, tegen 157 gelijke spelen en 88 nederlagen. De Catalanen kwamen op eigen veld tot 2.530 goals en incasseerden er 777.

Camp Nou, dat 48 meter hoog is en volgens de officiële clubhuishouding een capaciteit van 98.787 toeschouwers kent, was op 6 oktober 1957 voor het eerst decor van een thuiswedstrijd van Barcelona in de Spaanse hoogste divisie, de toenmalige Liga Española. Op die dag wonnen de Blaugrana's met 6-1 van Real Jaén CF.

De Spaanse voetballer Villaverde tekende in dat duel in de derde minuut voor de openingstreffer en ging zodoende de boeken in als de eerste doelpuntenmaker van de Catalanen in Camp Nou.

Dit seizoen won Barcelona dertien van zijn veertien thuiswedstrijden (W13, G0, V1) en staat de doelpuntenteller op 53. Geen enkel team in de Primera División kan in dat opzicht betere cijfers overleggen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.