Messi opent jacht op Cristiano Ronaldo en Diego Costa

Reacties

Met zes goals in zijn laatste twee competitieduels voor Barcelona heeft Messi zijn zinnen gezet op het veroveren van de eerste plaats in het topscorersklassement van La Liga. Woensdagavond staat de Argentijn in eigen huis tegenover Celta de Vigo (aftrap 20.00 uur).

Messi opent jacht op Cristiano Ronaldo en Diego Costa

Messi heeft door zijn zes goals tegen achtereenvolgens Osasuna (7-0, drie) en Real Madrid (3-4, drie) flinke progressie gemaakt op de Spaanse topscorerslijst. Inmiddels staan er 21 competitiedoelpunten achter zijn naam in dit seizoen, nog maar twee minder dan Atlético Madrid-spits Diego Costa (23) en vijf minder dan lijstaanvoerder Cristiano Ronaldo van Real Madrid (26).

Deze jaargang is het zesde seizoen op rij dat Messi erin slaagt twintig of meer doelpunten te maken in de Primera División. Slechts één andere speler slaagde daar ook ooit in: Real Madrid-icoon Ferenc Puskas deed het tussen 1959 en 1964. Messi liet sinds het seizoen 2008/09 achtereenvolgens 23, 34, 31, 50, 46 en dus 21 doelpunten noteren.

Een hattrick van hattricks?
Met Messi kun je alles verwachten en dus moeten we er woensdagavond in Camp Nou serieus rekening mee houden dat hij voor de derde keer op rij een hattrick maakt in een competitiewedstrijd.

In het Spaanse voetbal slaagde alleen Isidro Lángara daar ooit in, zo becijferde de Spaanse statisticus Alexis Martin-Tamayo. De aanvaller van Real Oviedo deed dat in het seizoen 1934-35. Dat gebeurde achtereenvolgens tegen Atlético Madrid (3-3, drie goals), Valencia (0-4, drie) en Espanyol (8-3, vier).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.