Blessure Heerenveen-smaakmaker Larsson valt mee

Reacties

SC Heerenveen heeft goed nieuws gekregen over de blessure van Sam Larsson. De Zweedse aanvaller heeft geen spierscheuring, maar slechts een verrekking van de hamstring opgelopen. Dat meldt Heerenveen op de clubwebsite.

Blessure Heerenveen-smaakmaker Larsson valt mee

Larsson viel zondag in de Friese derby tegen SC Cambuur (2-1 verlies) geblesseerd uit en gevreesd werd dat hij zijn hamstring had afgescheurd. De Zweed zat na de winterstop juist goed in zijn vel. In 2015 is hij tot op heden de smaakmaker bij Heerenveen, wat hij onderstreepte door drie doelpunten te maken en vier assists te geven in zes wedstrijden.

Fysiotherapeut Erik ten Voorde reageerde op de clubwebsite op de blessure van Larsson. 'Bij een scheuring ben je vier tot zes weken uitgeschakeld, bij een verrekking praat je over twee tot vier weken. Sam is al een stuk beter dan begin deze week. Volgende week gaan we hem voorzichtig belasten.'

Larsson mist sowieso zondag (aftrap 12.30 uur) de wedstrijd tegen FC Groningen.Joey van den Berg is voor dat duel nog een vraagteken. De middenvelder van Heerenveen heeft knieklachten. Zaterdag wordt besloten of hij kan spelen.

Lees meer over Sam Larsson in de nieuwe VI en op VI Premium.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.