Lodeweges: 'Je moet in dit soort derby's wijs zijn'

Dwight Lodeweges baalde van de manier waarop zijn team zich in de eerste helft liet aftroeven door SC Cambuur. De trainer van SC Heerenveen vond dat zijn elftal niet wijs genoeg speelde.

Heerenveen begon geweldig aan de tweede seizoenshelft, maar uitgerekend in de Friese derby liep de ploeg van Lodeweges tegen de eerste nederlaag van 2015 op (2-1). 'Dat valt me tegen', zei de oefenmeester tegen FOX Sports. 'Je moet in dit soort derby's weten waar Abraham de mosterd haalt. Je moet wijs zijn en minimaal gelijkwaardig zijn in strijd aan de tegenstander. Dat waren wij voor rust niet.'

De wedstrijd werd beslist in een krankzinnige openingsfase. Na tien minuten stond de 2-1 eindstand al op het scorebord. 'Het was een wedstrijd met twee gezichten', wist Lodeweges. 'We begonnen absoluut niet goed. In de eerste helft verloren we alle tweede ballen en we hadden geen initiatief. Na rust ging dat een stuk beter. In de slotfase gingen we vol op de aanval. Het was als een gok in het casino: je weet nooit hoe de bal gaat vallen.'

Larsson
De coach kreeg behalve de nederlaag nog een tegenvaller te verwerken door het uitvallen van smaakmaker Sam Larsson. 'Dat ziet er niet goed uit. Ik vrees dat hij een hamstringblessure heeft', stelde Lodeweges een snelle diagnose.