Blatter wast handen in onschuld en wil vrijspraak

Reacties

Sepp Blatter vindt dat het onderzoek naar hem moet worden gesloten en zijn schorsing moet worden opgeheven. Dat zei de voormalige FIFA-voorzitter donderdag tegen de ethische commissie van de wereldvoetbalbond.

Blatter wast handen in onschuld en wil vrijspraak

De 79-jarige Zwitser werd begin oktober voorlopig voor negentig dagen geschorst vanwege een verdachte betaling aan Michel Platini. De Fransman ontving in 2011 een bedrag van 1,8 miljoen euro voor werkzaamheden die hij tussen 1999 en 2002 voor de Zwitserse preses van de wereldvoetbalbond zou hebben verricht. Blatter heeft altijd benadrukt dat de betaling legaal was en dat er geen sprake was van corruptie of omkoping.

Donderdag verscheen Blatter samen met zijn advocaat Dr. Lorenz Erni op de hoorzitting om zijn verdediging te presenteren. De Zwitser gaf aan te verwachten dat hij wordt aangesproken, aangezien volgens hem het bewijs aantoont dat hij zich goed en zeker niet in strijd met de gedragscode van de FIFA heeft gedragen. Blatter wil dat het onderzoek wordt gesloten en zijn schorsing opgeheven.

In het extra dikke kerstnummer van VI is de balans over 2015 opgemaakt. Het FIFA-bolwerk stortte met donderend geraas ineen en alle officials die de rode (geschorst) en gele kaart (onderzocht of berispt) kregen, zijn op een rij gezet. De uitkomst: De Bende van Blatter.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.