Platini boycot hoorzitting ethische commissie FIFA

Reacties

Michel Platini laat zijn gezicht vrijdag niet zien bij de ethische commissie van de FIFA. De tijdelijk geschorste UEFA-voorzitter twijfelt aan de oprechtheid van het orgaan van de wereldvoetbalbond.

Platini boycot hoorzitting ethische commissie FIFA

De ethische commissie wilde Platini vrijdag verhoren over een dubieuze betaling die uit 2011. Maar de Fransman is niet van plan te komen opdagen. Hij heeft namelijk zijn twijfels over de oprechtheid van de commissie. 'De zaak van Platini lijkt al te zijn uitgemaakt voordat zijn uitleg gehoord is', zei diens advocaat eerder al.

Deze twijfels zijn ontstaan door een uitspraak van Andreas Bantel, woordvoerder van de ethische commissie. Hij liet aan L'Équipe weten dat er wel andere 'criminele zaken' zijn om Platini en de eveneens geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter aan te pakken als zij niet worden veroordeeld voor de betaling uit 2011.

Afgelopen vrijdag kreeg Platini van het sporttribunaal CAS te horen dat zijn voorlopige schorsing van negentig dagen wordt gehandhaafd. Die sanctie loopt af op 5 januari. Voor die tijd moet de FIFA een oordeel vellen over de betaling van 1,8 miljoen euro die Platini in 2011 ontving van Blatter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.