Blatter stelt zich officieel herkiesbaar als FIFA-voorzitter

Reacties

Het is nauwelijks een verrassing, maar Sepp Blatter gaat zich opnieuw verkiesbaar stellen als voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA.

Blatter stelt zich officieel herkiesbaar als FIFA-voorzitter

De 78-jarige Zwitser heeft dat in een radio-interview laten weten. Later deze maand zal hij met een officieel statement komen omtrent zijn beslissing. Het besluit dat Blatter voor een vijfde termijn als belangrijkste man binnen het voetbal wil gaan, is niet verrassend: hij liet eerder al doorschemeren dat wel te zien zitten.

Blatter nam het stokje in 1998 over van de Braziliaan João Havelange, daarna werd hij nog drie keer herkozen. In zijn tijd als FIFA-voorzitter kreeg Blatter de nodige kritiek te verduren. Tijdens het afgelopen WK liet zelfs de UEFA, bij monde van voorzitter Michel Platini, de Zwitser vallen. Diezelfde Platini maakte onlangs echter bekend dat hij het in de verkiezing om de hoogste stoel bij de FIFA niet op zal nemen tegen Blatter, waardoor de weg voor een herverkiezing open lijkt te liggen.

'Mijn missie is nog niet voltooid', laat Blatter weten. 'Op het laatste FIFA-congres heb ik de steun gekregen van de overgrote meerderheid van de nationale bonden. Zij zeiden: Ga alsjeblieft door, blijf ook in de toekomst onze voorzitter', legt hij uit. Vooralsnog is de Fransman Jérôme Champagne Blatters enige tegenkandidaat, al kunnen nieuwe kandidaten zich nog tot januari melden. Overigens herhaalde Blatter maandag ook nog maar eens te willen gaan experimenteren met de video-referee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.