Blatter 'niet betrokken' bij Duitse WK-affaire

Reacties

Sepp Blatter wil alsnog bijdragen aan het onderzoek naar de Duitse WK-affaire. Maar de gewezen FIFA-voorzitter kan evenmin verklaren waarom het geld richting Qatar ging.

Blatter 'niet betrokken' bij Duitse WK-affaire

In Duitsland heeft een onderzoek naar de gang van zaken rond de toewijzing van het WK in 2006 geen uitsluitsel kunnen geven over de Duitse miljoenen, die in 2002 via een omweg terecht waren gekomen bij omstreden Qatarese FIFA-bestuurder Mohamed bin Hammam.

Ook Blatter kan naar eigen zeggen geen duidelijkheid verschaffen over het geld dat in 2002 in Qatar terechtkwam. 'Ik weet er in elk geval niets vanaf, ik ben er niet betrokken bij geweest', zegt de Zwitser in gesprek met het Duitse persbureau SID. 'Ik weet het niet.'

De vertrokken FIFA-voorzitter hulde zich aanvankelijk ook in stilzwijgen, terwijl de FIFA wel betrokken was bij het terugbetalen aan Robert Louis-Dreyfus van de voorgeschoten miljoenen.

Maar vier dagen na het afronden van het onderzoek toont Blatter zich nu wel bereid het onderzoeksbureau Freshfield te woord te staan. 'Ik ben tijdens het onderzoek gevraagd, maar ik was als gekozen president geschorst. Daarom heb ik toen besloten me niet uit te laten. Maar als ze nu komen en mij vragen, dan zal ik antwoord geven.'

Eindspel

Eindspel ligt sinds 16 februari in de winkels en is ook online te bestellen in de VI-webshop. Volgens goed gebruik bij de FIFA bevat elk boek een steekpenning, waarmee lezers ná de FIFA-verkiezingen van 26 februari een extra hoofdstuk over die apotheose kunnen downloaden op www.vi.nl/eindspel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.