Blamage De Boer tijdens jubileum, heerlijke assist Martina

Internazionale ging op eigen veld kansloos onderuit tegen Hapoel Beer Sheva, terwijl Southampton tijdens de eerste speelronde in de groepsfase van de Europa League indruk maakte.

Internazionale - Hapoel Beer Sheva 0-2
Frank de Boer vierde tijdens het thuisduel met Hapoel Beer Sheva een jubileum. De trainer van Internazionale zat voor de vijftigste keer op de bank tijdens een Europese wedstrijd. Het inspireerde de Nerazzurri niet, want ook de vierde wedstrijd onder leiding van De Boer overtuigde de club uit Milaan allerminst.

Maor Bar Buzaglo en Lúcio Maranhão kregen in de openingsfase uitstekende kansen namens de bezoekers en na een klein half uur was Lúcio Maranhão opnieuw bijna trefzeker. Zes minuten voor rust was Éder aan de andere kant dicht bij een treffer, maar zijn inzet belandde tegen de paal. In de 54ste minuut kreeg Miguel Vítor Stadio Giuseppe Meazza stil door op aangeven van Lúcio Maranhão de score te openen. Daardoor kwam Inter ook de vierde wedstrijd onder De Boer op achterstand.

Ook na de openingstreffer was Hapoel Beer Sheva een klasse beter. Een kwartier na de openingstreffer verdubbelde Buzaglo de voorsprong uit een directe vrije trap. Inter en De Boer ontsnapten aan een nog grotere nederlaag, want kort voor tijd voorkwam de lat dat rechtsback Ben Bitton met een fraaie stift doel trof.

Southampton - Sparta Praag 3-0
Met dank aan Charlie Austin kende Southampton, in dezelfde groep als Internazionale en Hapoel Beer Sheva, een eenvoudige avond thuis tegen Sparta Praag. Bij zijn Europese debuut opende de spits al na vijf minuten de score door een strafschop te benutten. Die was toegekend na een handsbal van Costa Nhamoinesu en zorgde voor veel opschudding, want Dusan Tadic wilde de penalty ook per se nemen. Aanvoerder Virgil van Dijk moest de oud-speler van FC Groningen en FC Twente bij de bal weghalen, waarna Austin het buitenkansje benutte.

Na een klein half uur verdubbelde Austin de voorsprong op aangeven van Cuco Martina, die fantastisch voorgaf met buitenkant rechts. Het slotakkoord was in de extra speeltijd voor de voor Austin ingevallen Jay Rodriguez, die er nog 3-0 van maakte. Jordy Clasie bleef de hele wedstrijd op de bank.

Olympique Nice - Schalke 04 0-1
Schalke 04 nam drie punten mee uit Frankrijk door Olympique Nice te verslaan. Zonder Klaas-Jan Huntelaar, die op de bank bleef, won de club uit Gelsenkirchen nipt. Baba Rahman maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd. De van Chelsea gehuurde linksback zette de aanval zelf op en rondde op aangeven Max Meyer af. De voorsprong was zwaar verdiend, want eigenlijk was het de hele wedstrijd eenrichtingsverkeer. Mario Balotelli speelde aan de kant van de thuisclub een onopvallende wedstrijd. In dezelfde poule won FC Krasnodar op bezoek bij Red Bull Salzburg: 0-1.

Osmanlispor - Steaua Boekarest 2-0
Adam Maher bleef tot de 84ste minuut op de bank bij Osmanlispor, dat in eigen huis te sterk was voor Steaua Boekarest, maar mocht zijn debuut maken als vervanger van Musa Cagiran. Cheick Tidiane Diabaté opende na ruim een uur de score met een rake strafschop, die was toegekend na een overtreding van Gabriel Tamas op Papa Alioune N'Diaye. Tien minuten later besliste Aminu Umar de wedstrijd in het voordeel van de Turken. Hij bepaalde de eindstand op 2-0 nadat een voorzet van Tiago Pinto enigszins gelukkig voor zijn voeten was gekomen. Osmanlispor is koploper in Groep L, waar Villarreal thuis FC Zürich met 2-1 versloeg.

PAOK Saloniki - Fiorentina 0-0
Met Garry Mendes Rodrigues de hele wedstrijd op het veld en Diego Biseswar op de bank hield PAOK Saloniki een punt over aan het thuisduel met Fiorentina, waar Kevin Diks niet was ingeschreven voor de Europa League. Beide teams kregen mogelijkheden, maar hadden het vizier niet op scherp staan. Het bleef daardoor 0-0 in Griekenland. Eerder op de dag speelden FK Qarabag en Slovan Liberec in Groep J al met 2-2 gelijk. Jan Sykora schreef tijdens die wedstrijd geschiedenis, want al na twaalf seconden opende hij namens de Tsjechen de score. Hij is daardoor nu de speler met het snelste doelpunt ooit in de Europa League.

De overige uitslagen in de Europa League.