Blackpool moeizaam naar winst op negen man WBA

Ruim een uur speelde Blackpool tegen negen man, toch won het zeer moeizaam van West Bromwich Albion (2-1). Door de zege klommen The Seasiders naar de negende plaats.

Michael Oliver, de jongste scheidsrechter ooi in de Premier League, drukte een stempel op de wedstrijden tussen de twee gepromoveerde ploegen. In de elfde minuut gaf hij Pablo Ibáñez een rode kaart na een overtreding op Dudley Campbell. Dit leek zwaar gestraft, daarbij kreeg de thuisclub ook nog eens een strafschop te nemen. Deze werd door Charlie Adam benut.

In de 29ste minuut gaf Oliver opnieuw rood en dit keer terecht. Gonzalo Jara moest inrukken na een fout op Luke Varney, waardoor West Brom verder moest met negen man. Toch lukte het Blackpool niet om de zege snel veilig te stellen. In de 62ste minuut maakte Varney er 2-0 van, maar met negen man kregen de bezoekers nog goede kansen op de aansluitingstreffer.

In de 85ste minuut kwam deze er ook. Youssouf Mulumbu schoot hem binnen na voorbereidend werk van Steven Reid. Dezelfde Reid kreeg in blessuretijd nog een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker, maar van dichtbij schoot hij hoog over. Blackpool pakte met hangen en wurgen drie punten, waardoor het nu negende staat. West Brom blijft keurig zesde staan.