Nolan bezorgt Newcastle ruime zege op Sunderland

Newcastle United heeft uitgehaald tijdens de noorderlijke derby tegen Sunderland. Met Kevin Nolan als uitblinker won de gepromoveerde ploeg in eigen huis met duidelijke cijfers: 5-1.

Na één helft was de wedstrijd eigenlijk al beslist, The Magpies leidden halverwege al met 3-0. Nolan was in de 26ste en 34ste minuut trefzeker, terwijl Shola Ameobi op slag van rust een strafschop benutte. In de 53ste minuut werd Titus Bramble (Sunderland) van het veld gestuurd na een overtreding op Andy Carroll, waarna opnieuw Ameobi en Nolan wisten te scoren

In blessuretijd redde Darren Bent de eer namens de bezoekers, die tot deze onderlinge ontmoeting evenveel punten hadden als Newcastle. De ploeg van manager Chris Hughton, die weer speelde met Tim Krul op doel, klom op naar de zevende plaats in de Premier League. Sunderland staat in het rechterrijtje met twaalf punten uit de eerste tien competitiewedstrijden.