Chelsea en Arsenal ontsnappen in slotfase

Terwijl Manchester City zich verkeek op Wolverhampton Wanderers, greep zowel Arsenal als Chelsea in de slotfase tegen respectievelijk tegen West Ham en Blackburn de winst.

Blackburn Rovers-Chelsea 1-2Chelsea was in de eerste helft de onderliggende partij. De openingstreffer van Benjani Mwaruwari voor Blackburn Rovers was dan ook niet onverdiend. De thuisploeg incasseerde echter voor rust al de gelijkmaker van Nicolas Anelka en zag in de slotfase van het duel ook het punt door de vingers glippen. Branislav Ivanovic kopte Chelsea uit een voorzet van Yuri Zhirkov op Ewood Park naar de zege.

Arsenal-West Ham United 1-0Arsenal bleef in het spoor van Chelsea, al kostte het de nodige moeite stadsgenoot en hekkensluiter West Ham United klein te krijgen. Pas twee minuten voor het einde viel de bevrijdende treffer voor The Gunners, die daarmee op vijf punten blijven van Chelsea. Alexandre Song tekende voor de enige treffer tegen West Ham United. De late 1-0 was extra zuur voor keeper Robert Green die met enkele knappe reddingen The Hammers op koers hield van een punt.

Wolverhampton Wanderers-Manchester City 2-1Manchester City moest terrein prijsgeven na de opmerkelijke nederlaag bij het laaggeklasseerde Wolverhampton Wanderers. Emmanuel Adebayor gaf The Citizens uit een strafschop nog wel de hoop op een goed resultaat. Maar The Wolves, die dit seizoen alleen in de eerste speelronde wonnen, namen daarna het initiatief. Nenad Milijas en David Edwards brachten dat tot uitdrukking in de score, waardoor Man City de tweede nederlaag op rij incasseerde.

Everton-Stoke CityJohn Heitinga maakte met Everton een sprongetje op de ranglijst. Dankzij de magere maar ook verdiende overwinning op Stoke City klommen The Toffees naar de zevende plaats. Ayegbeni Yakubu kroonde zich na ruim een uur met zijn eerste doelpunt van het seizoen tot matchwinner.