Birmingham City maakt einde aan slechte derby-reeks

Net als de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC eindigde ook de Second City Derby in een doelpuntloos gelijkspel. Aston Villa en Birmingham City kwamen op Villa Park niet tot scoren (0-0).

Birmingham City maakte daarmee een einde aan een uiterst slechte reeks tegen de stadsgenoot. De afgelopen zes ontmoetingen werden verloren, maar dit keer was de ploeg van manager Alex McLeish zelfs dicht bij een overwinning. Craig Gardner en Keith Fahey kregen in de eerste helft mogelijkheden om de bezoekers op voorsprong te zetten.

Na rust was het Aston Villa dat de grootste kansen kreeg. Barry Bannan zag zijn schot gered worden door Ben Foster, Ciaran Clark kopte naast en Ashley Young schoot tegen de paal. Birmingham City hield echter stand, waardoor beide ploegen de punten deelden. Villa heeft nu twaalf punten uit tien wedstrijden, Birmingham City heeft één punt minder.