Bitterzoete revanche voor Liverpool tegen City

De soevereine overwinning van Liverpool op Manchester City (3-0) moet woensdagavond wat vreemd hebben aangevoeld voor de selectie van manager Jürgen Klopp. Drie dagen eerder verloren The Reds namelijk nog van The Citizens in de finale om de League Cup.

Zondag moest een penaltyserie nog een winnaar aanwijzen, nadat beide ploegen elkaar in 120 minuten op een 1-1 gelijkspel hadden gehouden. De ploeg uit Manchester bleek een stuk koeler, want waar Liverpool drie van de vier strafschoppen miste, benutte City er drie van de vier. In de Premier League-confrontatie was het optreden van Liverpool een stuk overtuigender.

De thuisploeg had op Anfield namelijk na 57 minuten een 3-0 voorsprong. Adam Lallana was de grote architect van dat succes. De aanvallende middenvelder nam zelf de openingstreffer voor zijn rekening en was de aangever bij de 3-0 van Firmino in de 57ste minuut. Firmino had James Milner (foto) tussendoor in staat gesteld de ruststand op 2-0 te bepalen.

Die voorsprong kwam in het laatste halfuur niet meer in gevaar voor The Reds. Manchester City had slechts twee schoten op doel en omdat die pogingen doelman Simon Mignolet niet in de problemen brachten, boekte de thuisploeg een overwinning zonder een tegentreffer te hoeven slikken. Daarmee komt Liverpool na 27 speelronden op 41 punten. Dat betekent, met nog een wedstrijd tegoed, een voorlopige achtste plaats.

Nummer vier Manchester City laat na te profiteren van het puntenverlies van de topdrie. Koploper Leicester City bleef dinsdag tegen West Bromwich Albion steken op een 2-2 gelijkspel, maar nummer twee Tottenham Hotspur (1-0 nederlaag) en Arsenal (2-1 verliespartij tegen Swansea City) presteerden nog beroerder. The Citizens hebben nu tien punten achterstand op de koploper, maar hebben eveneens nog een wedstrijd tegoed.