Pellegrini weet zeker dat Sterling zich niet gek laat maken

Reacties

Manuel Pellegrini zal ook in het competitieduel van Manchester City met Liverpool woensdagavond (21.00 uur) gewoon een beroep doen op Raheem Sterling. De 21-jarige Engelsman keert voor het eerst terug op Anfield Road en hoeft daar niet op een gastvrije ontvangst van de supporters te rekenen.

Pellegrini weet zeker dat Sterling zich niet gek laat maken

Sterling verliet Liverpool in de zomer voor 62,5 miljoen voor City en die overstap viel niet goed bij de supporters van The Reds. Toen City en Liverpool afgelopen zondag tegenover elkaar stonden in de finale van de strijd om de League Cup (1-1, City won na strafschoppen), werd hij gedurende het hele duel hartstochtelijk uitgefloten. Engelse media berichtten zelfs dat de aanvaller na de wedstrijd bij zijn arm werd gegrepen door een Liverpool-supporter, die hem vervolgens zou hebben uitgemaakt voor 'judas'.

Voor Pellegrini is al dat extra sentiment echter geen reden om Sterling niet op stellen woensdag, zo gaf hij aan tijdens het perspraatje. 'Hij is nog jong, maar hij kan met zulke druk omgaan. Hij zal door de supporters wel weer hetzelfde behandeld worden, maar ik geloof erin dat hij zonder enig probleem kan spelen. Ik heb honderd procent vertrouwen in hem. Ik weet nog niet wat mijn opstelling wordt, maar Sterling speelt sowieso.'

City moet winnen van Liverpool om zicht te houden op het kampioenschap in de Premier League. The Citizens staan negen punten achter op koploper Leicester City, maar hebben wel een duel minder gespeeld. Pellegrini blijft hoop houden op de titel voor zijn ploeg. 'Zolang het wiskundig mogelijk is, moet je er altijd in blijven geloven', aldus de Chileen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.