Koppositie met Spurs ultieme cadeau voor jarige Pochettino

Reacties

De spelers van Tottenham Hotspur kunnen hun manager Mauricio Pochettino (44) woensdag een uniek verjaardagscadeau geven. Bij een zege op bezoek bij West Ham United is de koppositie voor het eerst in jaren van Spurs.

Koppositie met Spurs ultieme cadeau voor jarige Pochettino

Door de misstap van Leicester City tegen West Bromwich Albion (2-2) van dinsdag heeft Spurs de eerste plaats voor het grijpen. Dat heeft de club te danken aan haar uitstekende vorm in dit jaar. Over 2016 is de club uit Noord-Londen de best presterende van Engeland, net vóór het Chelsea van Guus Hiddink.

Als het lukt de koppositie te veroveren, is dat een zeldzaamheid voor Tottenham. Spurs is een van de zeven clubs (naast Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Aston Villa en Everton) die alle seizoenen van de in 1992/93 opgerichte Premier League meemaakte, maar van al die clubs stond alleen Everton minder lang aan kop dan Tottenham.

Vanaf de zomer van 1992 tot aan nu, voerde Tottenham slechts 33 dagen de ranglijst van de Premier League aan. Dat schamele aantal werd dit dit seizoen alleen al met gemak overtroffen door Leicester. Tottenham werd pas twee keer kampioen in Engeland. De laatste landstitel dateert van 1960/61.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.