Bilic: 'Manchester United niet bepaald stabiel dit seizoen'

Reacties

Slaven Bilic hoopt een indrukwekkend seizoen met West Ham United woensdag voort te zetten met een zege op Manchester United in de kwartfinale van het toernooi om de FA Cup (aftrap 20.00 uur). 'Mooier dan dit worden wedstrijden niet', vindt de Kroatische manager.

Bilic: 'Manchester United niet bepaald stabiel dit seizoen'

Manchester United reist af naar Londen met een 3-0 nederlaag tegen Tottenham Hotspur in de benen. The Mancuians vechten tegen West Ham voor hun laatste kans op een prijs dit seizoen. 'Het is een enorm belangrijke wedstrijd voor hen. Ze zijn, voor hun doen, niet bepaald stabiel dit seizoen. Maar als ze hun dag hebben kunnen ze nog steeds iedereen verslaan', aldus Bilic. De prestatiecurve van zijn ploeg laat betere cijfers zijn. Al tien wedstrijden ongeslagen in alle competities en sinds augustus geen thuisduel meer verloren.

Het verschil tussen beide clubs op de ranglijst is kleiner dan je in eerste instantie zou verwachten. West Ham staat zesde met slechts één punt minder dan het sterrenensemble uit Manchester. 'We hadden ons voorgenomen op deze positie te komen. We zijn nu in het lastige gedeelte van de competitie en de FA Cup beland, maar we gaan er alles aan doen om nu door te pakken.'

Doorpakken was ook wat Andy Carroll zondag deed in het duel met Arsenal (3-3). De ontketende spits maakte binnen tien minuten een hattrick tegen The Gunners. 'Hij brengt iets wat weinig anderen kunnen brengen', looft Bilic de kopsterke aanvaller.

Het return-duel tussen The Hammers en The Red Devils is nodig omdat de wedstrijd op 13 maart in een 1-1 gelijkspel eindigde. West Ham leek door een fraai doelpunt van Dimitri Payet lang op de winst af te stevenen, maar Anthony Martial bracht in de slotfase redding voor de ploeg van Louis van Gaal. 'Wij hebben twee keer gelijkgespeeld op Old Trafford, maar nu komen ze naar ons', zegt Bilic op de clubsite. 'Een FA Cup-wedstrijd in eigen huis tegen een club als Manchester United en dan ook nog in de kwartfinale, mooier wordt het niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.