Bilbao, Deportivo en Mallorca gaan voor Champions League

In de subtop van de Primera División deden Real Mallorca, Deportivo La Coruña en Athletic de Bilbao dit weekeinde goede zaken. Villarreal haakte definitief af.

Bilbao, Deportivo en Mallorca gaan voor Champions League

Real Mallorca-Sporting Gijón 3-0Real Mallorca blijft uitstekend presteren in thuiswedstrijden. Sporting Gijón was al de elfde van in totaal twaalf bezoekende clubs die met een nederlaag huiswaarts keerde. Julio Álvarez opende vroeg in de wedstrijd de score en de beslissing viel in het laatste kwartier toen Víctor en Pierre Webó de score opvoerden.

Deportivo La Coruña-Tenerife 3-1Deportivo legde zaterdagavond al beslag op drie punten. Juanlu opende nog wel de score voor Tenerife, maar de gasten gaven daarna hun beroerde prestaties in uitwedstrijden een vervolg. Andrés Guardado (foto) was de uitblinker bij de thuisclub met een doelpunt en een assist.

Athletic de Bilbao-Real Valladolid 2-0Bilbao staat na de 2-0 thuiszege op de zevende plaats en maakt nog kans op plaatsing voor de Champions League. De achterstand op nummer vier Sevilla is slechts drie punten. Tegen Valladolid was Gaizka Toquero de grote man. Hij scoorde in de 26ste en de 36ste minuut.

Espanyol-Villarreal 0-0Na het gelijkspel tegen Espanyol bedraagt de achterstand van Villarreal op de vierde plaats inmiddels tien punten. De thuisclub speelde in het laatste kwartier met tien man nadat José Callejón zijn tweede gele kaart had gekregen. Villarreal maakte geen gebruik van de overtalsituatie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen