Messi maakt fouten Puyol en Zlatan goed

UD Almería heeft Barcelona op een gelijkspel gehouden. De koploper van Spanje speelde erg matig en mocht Lionel Messi danken dat het slechts 2-2 werd.

Vooral Carles Puyol en Zlatan Ibrahimovic mochten zich het puntenverlies aantrekken. Puyol scoorde bij een 1-1 stand in eigen doel en vier minuten later kreeg Ibrahimovic een domme rode kaart zonder dat de bal in de buurt was.

De klasse van Messi behoedde Barça van een nederlaag. In de 42ste minuut krulde de Argentijn een vrije trap over de muur in het doel. Na het eigen doelpunt van Puyol, was het wederom Messi die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Ditmaal was hij er als de kippen bij om een slecht verwerkte voorzet binnen te schieten.

Barcelona is met 62 punten nog altijd koploper, maar Real Madrid kan later op de avond op gelijke hoogte komen. De Koninklijke moet daarvoor wel winnen van Sevilla.