Biglia bewijst leider te zijn die Lazio nodig heeft

Reacties

De van een kuitblessure herstelde Lucas Biglia nam Lazio bij zijn eerste optreden sinds eind augustus bij de hand. De Argentijnse middenvelder bewees op bezoek bij Hellas Verona (1-2) zijn aanvoerdersband bij de club van Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij dubbel en dwars waard te zijn.

Biglia bewijst leider te zijn die Lazio nodig heeft

Voorafgaand aan het seizoen was er bij Lazio nog veel te doen om de beslissing van trainer Stefano Pioli om Biglia captain te maken. Na het vertrek van de inmiddels weer teruggekeerde Stefano Mauri zag Antonio Candreva zichzelf als diens opvolger. De geboren Romein voelde zich door zijn afkomst en status als sterspeler gepasseerd en dreigde zelfs even een transfer te forceren.

Pioli kreeg zondag in Verona het gelijk aan zijn zijde, want zonder de geblesseerde Candreva boekte Lazio bij de rentree van Biglia zijn eerste uitoverwinning van het seizoen. De 29-jarige international opende zelf de score uit een strafschop en leidde zijn ploeggenoten - Kishna startte in de basis, Hoedt viel in - met een man minder in de slotfase zelfs nog naar de tweede zege op rij.

'Dit was een geweldige prestatie van mijn team', jubelde Pioli een week nadat zijn ploeg in Napels nog met 5-0 keihard onderuit was gegaan. 'We verdienden het niet om op achterstand te komen, maar reageerden erg goed. Dit moeten we vasthouden. We hebben bewezen dat we van onze fouten hebben geleerd. Onze wedstrijden tegen Chievo (4-0, red.) en Napoli pasten niet bij ons niveau. Dit team heeft kwaliteit.'

Het sterkt Pioli in de gedachten dat de nummer drie van vorig seizoen opnieuw hoge ogen kan gooien. Zeker met Biglia in het hart van het elftal. 'Hij heeft kwaliteit en karakter. Hij houdt de ploeg aan de gang. Met spelers als hem in het veld wordt het niveau van het elftal omhooggetild. Op deze manier kunnen wij de strijd aangaan met elke tegenstander. We zijn op de juiste weg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.