Big Sam flikt het weer en bezorgt Liverpool dreun

Reacties

Liverpool is onverwacht tegen puntenverlies aangelopen. West Bromwich Albion stuntte met een gelijkspel op Anfield.

Big Sam flikt het weer en bezorgt Liverpool dreun
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 1
West Bromwich Albion
West Bromwich Albion

Liverpool-manager Jürgen Klopp riep vooraf als waarschuwing in herinnering dat Sam Allardyce de laatste manager was in de Premier League die op Anfield de bezoekers naar een zege op Liverpool had geloodst. Sinds die nederlaag in april 2017 bleven The Reds in de Engelse competitie op eigen veld ongeslagen.

Een herhaling van dat winnende kunststukje met Crystal Palace was Allardyce als manager van West Bromwich Albion niet gegeven. Big Sam kon ook zijn tweede duel als eindverantwoordelijke op de bank van The Baggies niet winnen. Het resultaat zal toch als een kunststukje worden ervaren.

In de elfde minuut leek de hoop op een stunt uit het zicht verdwenen voor West Bromwich Albion. Sadio Mané nam een pass van Joël Matip knap met de borst mee om vervolgens met een volley doelman Sam Johnstone kansloos te laten.

Een treffer van Mané op Anfield is geen goed voorteken voor de bezoekers. In alle 41 voorgaande thuiswedstrijden waarin de Senegalees scoorde, verloor Liverpool niet. Sterker nog, veertig ervan eindigden in een zege voor The Reds.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die succesreeks kreeg een vervolg. Toch overheerste de teleurstelling bij Liverpool. Een tweede, bevrijdende, goal bleef achterwege, terwijl de gasten hun kansen op de gelijkmaker kregen. In de 82ste minuut bleef het niet bij een waarschuwing. Semi Ajayi kopte raak namens West Bromwich Albion.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool verloor niet alleen twee punten. Na een uur moest Matip het vanwege een spierblessure voor gezien houden. Gezien de toch al stevige personele problemen achterin bij Liverpool was het een extra smet op de toch al teleurstellende avond.

Door het gelijkspel liet Liverpool de kans liggen de voorsprong te vergroten op de achtervolgers, waarvan Leicester City, Manchester United en Chelsea puntenverlies leden. Klopp cum suis hebben een positieve marge van drie punten op nummer twee Everton.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.