Ruim een week na zijn heldenrol tegen Wolverhampton Wanderers heeft Anwar El Ghazi wederom zijn waarde voor Aston Villa bewezen. De Nederlander maakte op bezoek bij West Bromwich Albion twee goals.

West Bromwich Albion
0 - 3
Aston Villa
Aston Villa

De goal tegen Wolverhampton Wanderers was voor El Ghazi zijn eerste Premier League-goal sinds 12 januari, toen hij de enige treffer van Villa maakte tegen Manchester City (1-6). Dit seizoen scoorde de 25-jarige aanvaller wel in het League Cup-duel met Bristol City, maar in de Premier League viel hij inclusief de wedstrijd tegen Wolves slechts vier keer in. Na zijn heldenrol werd El Ghazi midweeks beloond met zijn eerste basisplaats tegen Burnley (0-0) en ook zondagavond mocht de voormalig Ajacied weer beginnen.

En daar kreeg Dean Smith geen spijt van. Na vijf minuten was het namelijk alweer raak voor El Ghazi. Op aangeven van Bertrand Traoré, de voormalig aanvaller van Vitesse en Ajax, werkte de tweevoudig Oranje-international bij de tweede paal binnen tegen West Bromwich Albion, waar Sam Allardyce zijn debuut maakte als coach na het ontslag van Slaven Bilic.

De goal van El Ghazi leek lange tijd ook de enige goal te worden tegen West Bromwich Albion, dat na 36 minuten met tien man kwam te staan door een rode kaart van Jake Livermore. Hij werd vroegtijdig naar de kleedkamers gestuurd na een overtreding op Jack Grealish. In de 72ste minuut was het Ollie Watkins die naast El Ghazi op het scoreformulier dacht te komen, maar zijn treffer werd afgekeurd. De Villa-speler stond héél nipt buitenspel.

Zes minuten voor tijd deed Traoré echter ook nog een duit in het zakje met een fraaie 0-2. Of dat het slotakkoord was? Nee hoor. Want El Ghazi mocht net als tegen Wolves een penalty nemen. Drie minuten voor tijd ramde de Nederlander de bal vanaf elf meter dwars door het midden en daarmee bepaalde hij met zijn tweede goal de eindstand op 0-3. Daarmee stijgt Villa naar plek negen terwijl WBA met zeven punten op plek negentien blijft steken.