Bevlieging Boëtius bezorgt Jong Oranje winst in Turkije

Reacties

Jong Oranje heeft een knappe overwinning geboekt op de leeftijdgenoten van Turkije (0-1). In tegenstelling tot het Nederlands elftal twee dagen geleden bleef de jeugdploeg eenvoudig overeind.

Bevlieging Boëtius bezorgt Jong Oranje winst in Turkije

Jong Oranje begon in dezelfde opstelling als afgelopen vrijdag. Toen werd Jong Cyprus in De Adelaarshorst, mede door twee treffers van spits Vincent Janssen en een gedreven Jean-Paul Boëtius, van het kastje naar de muur gestuurd (4-0) bij de start van de EK-kwalificatiecampagne.

Dat het in Istanbul een andere wedstrijd zou worden, was op voorhand wel duidelijk. Jong Turkije, met Feyenoorder Bilal Basaçikoglu in de basis, geldt net als het elftal van Fred Grim als een favoriet voor de groepswinst, die in tegenstelling tot voorgaande jaren recht geeft op directe plaatsing voor het EK. Daaraan doen twaalf landen mee in 2017, vier meer dan tijdens de voorgaande edities.

Waar Boëtius tegen Cyprus zijn sterke optreden niet kon bekronen met een doelpunt, was de ex-Feyenoorder nu wel trefzeker. Na een tam eerste half uur van beide ploegen zocht de vleugelaanvaller eerst de combinatie met Tonny Vilhena, om zich daarna via een kaats met Janssen ruimte te verschaffen voor een schot. Met een mooie krul binnenkant paal was het raak.

Organisatie
Turkije probeerde het wel, maar Jong Oranje stond uitstekend in de organisatie. Pas in het laatste kwart kwam de wedstrijd echt los, ingeleid door een schot van invaller Oussama Tannane. Ook de Turken zochten nadrukkelijker de aanval en kregen via Ogulcan Caglaya een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar doelman Mickey van der Hart redde op zijn inzet van dichtbij. Ook Basaçikoglu probeerde het eens van afstand.

Nederland kreeg echter ook mogelijkheden, de beste voor Janssen. De spits van AZ diende niet alleen als aanspeelpunt, maar liet ook zien een goede actie in huis te hebben. Zijn schuiver voorlangs had het duel vroegtijdig kunnen beslissen. Een misser van debutant Mimoun Mahi, die voor eigen succes ging, kwam Oranje nog bijna duur te staan. In de tegenstoot schoot Basaçikoglu oog in oog met Van der Hart hard over.

Na twee speelronden gaat Jong Oranje met zes punten uit twee duels aan de leiding in Groep 8 van de EK-kwalificatie. Buiten het elftal van Grim is alleen Wit-Rusland nog zonder puntenverlies, met een overwinning op Slowakije. De Slowaken komen op 11 oktober naar Nederland voor het volgende duel in deze kwalificatiecampagne.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.