Besiktas gooit vijf grote namen uit de selectie na afgang tegen Fenerbahçe

Reacties

Besiktas laat er geen gras over groeien en heeft vijf spelers uit de selectie gegooid. De club vindt dat zij onvoldoende hebben gepresteerd.

Besiktas gooit vijf grote namen uit de selectie na afgang tegen Fenerbahçe
© Pro Shots
Beşiktaş
Beşiktaş
1 - 3
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Het gaat om Vincent Aboubakar, Valentine Rosier, Eric Bailly, Rachid Ghezzal en Jean Onana. Volgens Besiktas leveren die spelers niet en dragen ze niet bij aan het teamgevoel. Dat kan niet los worden gezien van de afgang van afgelopen weekend tegen Fenerbahçe, dat de derby met 1-3 wist te winnen. Daardoor heeft Besiktas in de strijd om de titel een nieuwe tik opgelopen en lijkt het kampioenschap onhaalbaar: de achterstand op Fenerbahçe is al veertien punten.

Aboubakar, Rosier, Bailly, Ghezzal en Onana zijn grootverdieners in de selectie van Besiktas, waarmee de Turkse club meteen een voorbeeld stelt naar de andere spelers. De club is niet bang om 'grote' namen aan de kant te zetten. Doelman Mert Günok trok na de wedstrijd het boetekleed aan. 'Onze excuses aan de fans. Los van de score speelden we ook niet goed. Het gaat de laatste tijd niet goed met ons spel en ook in de wedstrijden die we winnen, hebben we het moeilijk. We willen onze nieuwe president en directeur graag een cadeautje geven. Er valt nu veel te zeggen. Veel spelers moeten hun verantwoordelijkheid nemen op het veld. Misschien valt er nog meer te zeggen, maar voor nu laat ik het hierbij.'

In Turkse media wordt uitgelicht dat het vooral de Afrikaanse spelers zijn die voor de problemen zorgen bij Besiktas. Naast de eerdergenoemde spelers worden ook Arthur Masuaku, Jackson Muleka, Omar Colley en Daniel Amartey genoemd. Hurriyet haalt aan dat Aboubakar zich geblesseerd meldde wegens een spierblessure, waardoor hij drie wedstrijden miste. Volgens de krant leeft bij Besiktas het gevoel dat Aboubakar helemaal niet geblesseerd was, maar niet kon spelen wegens een haartransplantatie. 

Andere Afrikaanse spelers als Ghezzal, Amartey en Colley waren op dat moment ook geblesseerd. Als Aboubakar hoofdpijn had, hadden de andere spelers dat ook, waarop ze zich geblesseerd meldden. Besiktas denkt dat de Afrikaanse spelers veel controle naar zich toetrekken en onrust veroorzaken.

Wanneer de spelers zich weer bij de selectie mogen melden, is niet bekend. Wel meldt Besiktas dat de club werkt aan een nieuw 'personeelsstructuur'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
35
31
3
1
86-22
+64
96
2
Fenerbahçe
35
28
6
1
89-31
+58
90
3
Trabzonspor
35
18
4
13
61-48
+13
58
4
İstanbul Başakşehir
35
16
7
12
50-40
+10
55
5
Beşiktaş
35
16
6
13
48-42
+6
54
6
Alanyaspor
35
12
13
10
50-47
+3
49
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.