'Bepalende spelers namen Moyes niet serieus'

Reacties

Niet de slechte resultaten, maar een bijzonder gebrekkige relatie met de spelersgroep ligt aan de grondslag van het ontslag van David Moyes als manager van Manchester United.

'Bepalende spelers namen Moyes niet serieus'

United zette Moyes dinsdag op straat. Het definitief mislopen van deelname aan de Champions League leek de aanleiding, maar volgens Sky Sports liggen de problemen dieper. Moyes zou namelijk niet serieus genomen worden door sleutelfiguren in de selectie.

De clubleiding, die zich lange tijd geduldig toonde, leidde daaruit af dat er geen uitzicht was op verbetering van de resultaten én onderlinge verhoudingen. In de ogen van belangrijke spelers was Moyes een lichtgewicht met gebrek aan visie en improvisatievermogen. Ondanks de bar slechte prestaties van United hield de ex-manager van Everton wedstrijd op wedstrijd vast aan één strijdplan.

Koekje
Dat Moyes op zijn beurt ook weinig affiniteit had met de spelers, blijkt uit de verklaring die de Schot woensdag uitgaf als reactie op zijn ontslag. In dat uitgebreide relaas bedankte hij de technische staf, clubleiding en supporters, maar sprak hij met geen woord over de spelersgroep. Na de nederlaag tegen Everton (2-0) van zondag liet Moyes zich, zoals hij dit seizoen vaker deed, zeer kritisch uit over het niveau van zijn selectie. Volgens hem waren er grootschalige veranderingen nodig om United weer op de rails te krijgen. Die veranderingen kwamen er dus ook, maar bleken voor Moyes een koekje van eigen deeg.

Dat Ryan Giggs door United is aangesteld als interim-manager is een veelzeggend teken. De Welshman lag volgens Engelse media dit seizoen al een paar keer in de clinch met Moyes en wordt dan ook als een sleutelpion in het verzet tegen de Schot gezien. Opvallend gegeven: Robin van Persie schaarde zich een maand geleden openlijk nog achter Moyes. 'De trainingen die hij geeft en dingen die hij zegt kloppen als een bus. Ik vind het prettig om met hem samen te werken.'

Onder een manager van allure, mogelijk Louis van Gaal, denkt United aansluiting te kunnen hervinden met de Engelse en Europese top. De belangrijkste en misschien wel lastigste taak van die nieuwe oefenmeester lijkt het voor zich winnen van de spelersgroep.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.