Moyes en Manchester United per direct uit elkaar

Reacties

David Moyes is nog voor het einde van het seizoen weg als manager van Manchester United. De Schotse manager heeft de kwakkelende club in de Premier League per direct verlaten.

Moyes en Manchester United per direct uit elkaar

Manchester United maakte dinsdag het afscheid van Moyes wereldkundig via twitter: ‘De club wil dank uitspreken voor het harde werk, zijn eerlijkheid en integriteit die hij heeft laten zien.'

Het vertrek van Moyes (50) komt niet als een verrassing. De afgelopen dagen werd druk gespeculeerd over een afscheid van de Schot, die als opvolger van Sir Alex Ferguson een teleurstellend seizoen kende in zijn eerste jaar in dienst van de Mancunians. Als nummer zeven in de Premier League wordt mogelijk Europees voetbal misgelopen.

Manchester United weigerde maandag te reageren op de speculaties maar heeft een dag later de duidelijkheid verschaft. Na tien maanden is er al een einde gekomen aan het dienstverband van Moyes, die zaterdag in het verloren uitduel met Everton (2-0) voor het laatst op de bank heeft gezeten bij United.

Met het vertrek van Moyes, die een jaar geleden voor zes jaar tekende, is de weg vrij voor Louis van Gaal om ook in de Premier League te gaan werken. De Oranje-bondscoach was al in beeld als nieuwe manager van Tottenham Hotspur maar wordt nadrukkelijk genoemd als de beoogde opvolger van Moyes op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.