United onder Moyes: lawine aan nederlagen, weinig goals

Reacties

Manchester United heeft dinsdag de samenwerking met manager David Moyes beëindigd. Onder de voormalige oefenmeester van Everton verloren The Mancunians gemiddeld bijna één van hun drie officiële duels. VI zet de beroerde cijfers op een rij.

United onder Moyes: lawine aan nederlagen, weinig goals

● Manchester United leed onder Moyes vijftien nederlagen in 51 officiële wedstrijden: elf in de Premier League, één in het FA Cup-toernooi, één in de strijd om de League Cup en twee in de Champions League. In het seizoen 1989/90 verloor United voor het laatst zo vaak in één seizoen (toen 17 nederlagen in 49 duels).

● United kreeg in die 51 wedstrijden liefst 54 doelpunten te verwerken. Daar staan slechts 86 doelpunten van eigen makelij tegenover, een voor United tegenvallend aantal in één seizoen. Sinds de jaargang 2004/05 maakte de Engelse topclub gerekend over alle officiële wedstrijden altijd ruim meer dan honderd treffers per seizoen.

● United kreeg dit seizoen in de Premier League twee keer klop van de aartsrivalen Liverpool (1-0 en 0-3) en Manchester City (4-1 en 0-3). Dat was de club sinds de start van de Engelse topcompetitie in 1992/93 nog nooit overkomen.

● Hoe het seizoen voor Manchester United ook eindigt, zeker is dat de club eindigt met een laagterecord aan punten in de Premier League. Momenteel staat de teller op 57 punten. Met nog vier duels te gaan kan dat aantal maximaal tot 69 stijgen. Dat is nog altijd zes punten minder dan de schamele 75 punten uit de seizoenen 1996/97 en 2003/04.

● Onder Moyes slaagde United er voor het eerst sinds 1995 niet in zich te plaatsen voor de Champions League of de voorronden ervan. The Red Devils zijn met tweehonderd wedstrijden de op één na meest ervaren club in de historie van de Europese topcompetitie en hebben met negentien deelnames nog altijd een competitierecord in handen.

● United sneuvelde dit seizoen al in de derde ronde van het FA Cup-toernooi (2-1 thuisnederlaag tegen Swansea City). Dat was de club onder leiding van Sir Alex Ferguson in alle jaren vanaf 1986 maar één keer overkomen.

● United zag dit seizoen enkele fraaie thuisreeksen tegen specifieke tegenstanders in rook opgaan. Zo verloor de formatie onder Moyes op eigen veld voor het eerst sinds 1972 van Newcastle United, voor het eerst sinds 1978 van West Bromwich Albion en voor het eerst sinds 1984 van Stoke City.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.