'Benzema heeft maar weer bewezen waardeloos te zijn'

Didier Deschamps blijft scherp voor het WK-kwalificatieduel met Spanje. Ook blijft de Franse bondscoach vertrouwen houden in zijn aanvaller Karim Benzema, die al bijna duizend minuten niet meer heeft gescoord voor Les Bleus.

'Benzema heeft maar weer bewezen waardeloos te zijn'

Doordat de Fransen vrijdagavond met 3-1 wonnen van Georgië en Spanje 1-1 gelijkspeelde tegen Finland, hebben de Fransen een voorsprong van twee punten op de wereldkampioen. Dinsdag staan de grootmachten in Parijs tegenover elkaar.

'Het klopt dat het gelijkspel van Spanje de situatie verandert, maar daardoor gaan wij ons niet verdedigend opstellen', constateerde Deschamps na afloop. 'Ons doel is nog steeds om eerste te worden in deze groep.'

Aanvaller Karim Benzema speelde niet zijn beste wedstrijd en kreeg na afloop flinke kritiek te verwerken. Onder meer voormalig bondscoach Raymond Domenech liet zich uit. 'Benzema heeft maar weer eens laten zien waardeloos te zijn', twitterde Domenech.

Bondscoach Deschamps blijft vertrouwen houden in Benzema. 'Karim kreeg kansen om te scoren', vertelde Deschamps over zijn falende speler. 'Ik zou me pas zorgen gaan maken als hij niets meer creëerde.'

'Hij is een groot onderdeel van de groep en heeft meer taken dan alleen doelpunten maken. Voor spelers is het ook altijd pijnlijk om uitgefloten te worden', doelde de bondscoach op het fluitconcert dat Benzema kreeg.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen