Talent Pogba van Juventus debuteert in selectie Frankrijk

Paul Pogba krijgt zijn zin en debuteert voor de nationale selectie van Frankrijk. Bondscoach Didier Deschamps heeft hem opgeroepen voor de belangrijke WK-kwalificatieduels met Georgië (22 maart) en Spanje (26 maart).

Talent Pogba van Juventus debuteert in selectie Frankrijk

De middenvelder (19, foto) heeft zich dit seizoen bij Juventus ontwikkeld tot een van de revelaties van de Serie A-koploper. Dat is hem zelf ook niet ontgaan. 'Ik heb enkele geweldige dingen gedaan dit seizoen. Ik heb twintig competitiewedstrijden gespeeld en vijf keer gescoord.' De Italiaanse club behoort bovendien tot de laatste acht in de Champions League.

'De Serie A is geen makkelijke competitie. Nu kijk ik erg uit naar een oproep voor het nationale team', zei Pogba eerder. 'Ik werk er hard aan dat te bereiken en als ik zo doorga, gebeurt dat hopelijk snel.' Deschamps heeft Pogba dus zijn zin gegeven en vindt dat Pogba laat zien zich tot een hoog niveau te ontwikkelen.

Naast Pogba voegt ook jongeling Raphaël Varane zich bij de selectie. Hij maakte namens Real Madrid de afgelopen weken indruk door onder meer tegen Barcelona Lionel Messi in bedwang te houden en te scoren bovendien.

Ten opzichte van de vorige selectie voegt Christophe Jallet (concurrent van Gregory van der Wiel bij Paris Saint-Germain) zich er weer bij, net als Dimitri Payet (Lille) en Loïc Rémy (Queens Park Rangers). Bacary Sagna, Adil Rami, Romain Alessandrini en Etiènne Capoué kregen geen oproep. Franck Ribéry, nog herstellende van een knieblessure, is wel opgeroepen door Deschamps.

Frankrijk staat tweede in Groep I, met evenveel punten als Spanje (zeven). Georgië heeft er vier.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen