Frankrijk kijkt uit naar entree Beckham in 'Le Classique'

Voetbal International blikt geregeld vooruit op een wedstrijd in de Ligue 1. Voor de 26ste speelronde is dat het duel tussen Paris Saint-Germain en Olympique Marseille van zondagavond 21.00 uur.

Frankrijk kijkt uit naar entree Beckham in 'Le Classique'


PARIS SAINT-GERMAIN
Klassering eerste plaats (51 punten uit 25 duels)

Vorm Met de 3-2 nederlaag van Paris Saint-Germain bij FC Sochaux van vorige week zondag kwam een einde aan een uitstekende reeks. Uit de dertien daarvoor gespeelde officiële duels won PSG er twaalf en speelde eenmaal gelijk. Daaronder de 1-2 uitoverwinning op Valencia tijdens de achtste finale van de Champions League; de vooruitzichten op de kwartfinales zijn derhalve goed. Het team van trainer Carlo Ancelotti maakte tijdens zijn zegeserie vooral indruk als verdedigend onverslaanbaar instituut. Tot en met de slotfase van de thuiswedstrijd tegen SC Bastia begin februari bleef keeper Salvatore Sirigu in een serie van 948 minuten zonder tegentreffer.

Opvallend David Beckham zal naar verwachting zijn eerste speelminuten krijgen bij Paris Saint-Germain. De Engelse superster, die recent voor de rest van het seizoen werd vastgelegd, lijkt zich te moeten richten op de plaats rechts aan de buitenkant. Op die positie maakte het Braziliaanse talent Lucas Moura recent grote indruk. De offensieve middenvelder werd vorige zomer voor 45 miljoen euro gekocht van São Paulo om vervolgens in januari naar Parijs te komen. Tijdens zijn eerste optredens voor PSG leverde Lucas meteen een vijftal assists.

Afwezigen Thiago Motta, Thiago Silva, Sakho

OLYMPIQUE MARSEILLE
Klassering derde plaats (46 punten uit 25 duels)

Vorm Voor Olympique Marseille blijft het wisselvalligheid troef. Vorige week zaterdag voorkwam de Zuid-Franse grootmacht een crisis door het duel met Valenciennes te winnen – Rod Fanni maakte vier minuten in blessuretijd het enige doelpunt. In 2013 had OM in de Ligue 1 pas een zege geboekt op Montpellier; ook toen werd de winnende 3-2 pas in de extra tijd geproduceerd. Trainer Élie Baup weet de oorzaak voor de grillige resultaten: 'Zoveel doelpunten als wij tegen krijgen is niet normaal. En daarnaast moeten we veel efficiënter zijn.' Met dat laatste doelt hij op de magere productiviteit: vier goals in de laatste vier duels.

Opvallend Waar alle aandacht uitgaat naar David Beckham, is ook bij Olympique Marseille een Engelsman van waarde. Joey Barton, dit seizoen gehuurd van Queens Park Rangers, heeft zich ogenschijnlijk goed aangepast in Stade Vélodrome. Vanwege een vorig seizoen in Engeland opgelopen schorsing kon de omstreden middenvelder pas eind november voor OM debuteren in competitieverband. Vanaf de veertiende speeldag is hij een onbetwiste basiskracht. Barton zei deze week te hopen zijn nog tot medio 2015 lopende contract met QPR te kunnen omzetten in een permanente verbintenis in Marseille.

Afwezigen Jordan Ayew (geschorst), Cheyrou, Amalfitano

Paris Saint-Germain en Olympique Marseille staan zondag voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar. En woensdag in Parijs tijdens de achtste finale om de Coupe de France wacht de vierde confrontatie. Eerder deze jaargang verloor OM het achtstefinaleduel om de Coupe de la Ligue met 2-0; de competitiewedstrijd in Marseille eindigde vorig jaar oktober in 2-2. De spitsen Zlatan Ibrahimovic en Pierre-André Gignac vervulden de hoofdrol door ieder twee keer te scoren. Van zijn 67 onderlinge thuisduels in competitieverband won Paris Saint-Germain er slechts negentien. Nog eens achttien keren moest het de punten met Olympique Marseille delen.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Paris Saint-Germain-Olympique Marseille 1-1
2008/09 Paris Saint-Germain-Olympique Marseille 1-3
2009/10 Paris Saint-Germain-Olympique Marseille 0-3
2010/11 Paris Saint-Germain-Olympique Marseille 2-1
2011/12 Paris Saint-Germain-Olympique Marseille 2-1


Bekijk hier al onze video's