Benteke speelt zich in de kijker van topclubs

Reacties

Christian Benteke is uitgeroepen tot Speler van de Maand april in de Premier League. De Belg lijkt door zijn goede prestaties aan zijn laatste weken bezig voor Aston Villa.

Benteke speelt zich in de kijker van topclubs

José Mourinho gaat komende zomer serieuze pogingen doen om de 24-jarige aanvaller naar Chelsea te halen, melden diverse Engelse media. Bovendien zouden meer Engelse topclubs Benteke op de voet volgen. De spoeling is dun voorin bij de kersverse kampioen, waar de Portugese trainer aandringt op versterkingen. Zo moest hij de afgelopen maand terugvallen op de oude Didier Drogba (37).

Benteke wordt gezien als de belangrijkste gegadigde om de frontlinie op Stamford Bridge te versterken. Sinds de aanstelling van de nieuwe manager Tim Sherwood op Valentijnsdag werkt Benteke ze uit alle hoeken en standen binnen namens Aston Villa. Al tien keer trof hij doel in competitieverband, waarmee hij de club langzaam uit de gevarenzone wegloodste. En ook droeg hij met een treffer in de gewonnen halve finale tegen Liverpool (2-1) bij aan de kwalificatie voor de eindstrijd om de FA Cup op 30 mei.

Benteke is bezig aan zijn derde seizoen in Birmingham. Daarvoor kwam de Belgisch international uit voor RC Genk, Standard Luik, KV Kortrijk en KV Mechelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.