Cruciale zege Vlaar en Bacuna, scorende Fer ten onder

Ron Vlaar en Leandro Bacuna hebben hun bijdrage geleverd aan het cruciale succes van Aston Villa, waar Leroy Fer ondanks een goal Anfield als verliezer verliet.

Aston Villa – Everton 3-2
Ron Vlaar en Leandro Bacuna hebben drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie, waarin Aston Villa ondanks een veertiende plaats allerminst verlost is van zorgen. Everton was op Villa Park het slachtoffer van de ploeg van manager Tim Sherwood. De twee Nederlanders waren dank verschuldigd aan Christian Benteke die in de eerste helft met twee doelpunten de basis legde voor het succes. Vlaar kreeg dankzij zijn doorkoppen de assist voor de 2-0.

Na rust speelde zowel Vlaar als Bacuna ook een rol in het scoreverloop. De eerste veroorzaakte met een onhandige actie jegens Steven Naismith een strafschop, waardoor Everton via Romelu Lukaku weer in de wedstrijd kon komen. Maar Bacuna hielp de marge weer op twee te brengen door Tom Cleverley op fraaie wijze in staat te stellen de 3-1 te maken. Die marge bleek genoeg, want Everton kwam niet verder dan de 3-2 in blessuretijd.

Liverpool – Queens Park Rangers 2-1
Een doelpunt van Leroy Fer is onvoldoende gebleken voor Queens Park Rangers om een belangrijk punt te pakken in de degradatiestrijd. Fer maakte in de 73ste minuut met een schitterende volley de 1-1, nadat Philippe Coutinho in de eerste helft de score had geopend door een fraai schot in de bovenhoek. De 25-jarige Nederlander droeg zijn treffer op aan ploeggenoot Rio Ferdinand, die zijn vrouw verloor na een korte strijd tegen kanker.

Een knap punt op Anfield was QPR echter niet gegund. Steven Gerrard maakte in de slotfase namelijk de winnende goal voor Liverpool. De aanvoerder van The Reds was in de 79ste minuut nog coulant geweest door een strafschop te missen. Toch kon het tiental van QPR, waar Nedum Onuoha acht minuten voor tijd rood ontving, in de slotfase dus niet standhouden. Liverpool blijft vijfde staan, QPR bezet de negentiende plek en ziet degradatie naderen.

West Ham United – Burnley 1-0
Het doek lijkt te zijn gevallen voor Burnley. De ploeg van manager Sean Dyche ging ook onderuit bij West Ham United. De ongeoorloofde actie van Michael Duff in de 24ste minuut was het begin van het einde. Zijn overtreding op Cheikhou Kouyaté leverde West Ham United niet alleen een strafschop op – die benut werd door Mark Noble – maar ook een rode kaart voor de dader.

Met een man minder bleek Burnley niet bij machte de achterstand weg te werken. Mede door de resultaten op de andere velden is de afstand naar de veilige zeventiende plaats opgelopen tot acht punten.