Leicester deelt flinke tik uit aan Newcastle United

In de strijd tegen degradatie heeft Leicester City uitstekende zaken gedaan. De ploeg van manager Nigel Pearson was thuis veel te sterk voor Newcastle United (3-0), dat zich juist steeds meer zorgen moet maken.

Leicester, dat vier van zijn voorgaande vijf wedstrijden won, kende een geweldige start van de wedstrijd. Al na 36 seconden kopte Leonardo Ulloa binnen uit een hoekschop van Marc Albrighton. Een kwartier later was de wedstrijd eigenlijk al beslist toen Wes Morgan een vrije trap van Albrighton van dichtbij tot doelpunt promoveerde. Newcastle United stond erbij en keek ernaar en kwam geen moment meer in de wedstrijd.

Drie minuten na rust maakte Ulloa zijn tweede doelpunt van het seizoen door een strafschop te benutten. Leicester kreeg daarna nog enkele uitstekende mogelijkheden, maar doelman Tim Krul hield de bezoekers op de been en kon een paar keer opgelucht ademhalen toen The Foxes grote kansen misten. Mike Williamson en Daryl Janmaat haalden het einde van de wedstrijd overigens niet. Zij kregen allebei twee gele kaarten, waardoor Newcastle het duel met negen man beëindigde.

Door de overwinning heeft Leicester City nu 34 punten uit 35 wedstrijden. Dat is er nog steeds één minder dan Newcastle United, waar Vurnon Anita en Siem de Jong nog als invallers binnen de lijnen kwamen. Maar het verschil met nummer achttien Sunderland is nu vier punten. De ploeg van manager Dick Advocaat heeft wel een wedstrijd minder afgewerkt dan Newcastle en Leicester.