Bengtsson aanvoerder Twente tijdens absentie Brama

FC Twente begint zaterdag tegen RKC aan het seizoen 2013/14 met Rasmus Bengtsson als voorlopige aanvoerder. De 27-jarige verdediger neemt de band over zolang de eigenlijke captain Wout Brama nog buitenspel staat.

Bengtsson aanvoerder Twente tijdens absentie Brama

De keuze voor de Zweed, die in 2010 naar FC Twente kwam, is opmerkelijk omdat hij in de eerste tweeënhalf jaar van zijn verblijf in Enschede geen basisspeler was. Buiten het veld stelde hij zich steevast bescheiden op.

'Voor de buitenwacht is het misschien een verrassing, omdat Rasmus geen spraakwaterval is', licht trainer Michel Jansen toe. 'Hij heeft echter een goede kijk op voetbal. In discussies in de kleedkamer laat hij wel degelijk zijn stem horen en is hij in staat heel krachtig te analyseren. Je hebt spelers die zonder veel te praten toch een soort van leider kunnen zijn. Rasmus is zo'n type.'

Brama kampt met een hardnekkige hielblessure. Aangezien een speciale voetbalschoen en zooltjes niets hielpen, heeft hij zich nu gewend tot de bekende clubarts Hans Müller-Wohlfahrt van Bayern München. (Peter Wekking)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen