Tadic terug bij FC Twente, Brama mist seizoensopening

Dusan Tadic heeft donderdagochtend voor het eerst sinds twee weken weer meegetraind met de selectie van trainer Michel Jansen. Daarmee lijkt de aanvaller van FC Twente tijdig fit voor de seizoensouverture van volgende week zaterdag tegen RKC Waalwijk.

Tadic terug bij FC Twente, Brama mist seizoensopening

Tadic deed het de eerste training nog rustig aan, maar verwacht wordt dat de Serviër vanaf volgende week weer volledig belastbaar is. Lange tijd werd er gevreesd voor een kruisbandblessure, die hem minimaal zes weken aan de kant zou houden.

Tadic was vorige week in Oekraïne voor zijn revalidatie. Samen met fysiek- en conditietrainer Andreja Milutinovic van FC Metalist Charkov, die Tadic kent uit zijn geboorteland, werkte de creatieve speler aan zijn herstel.

Waar Tadic klaar lijkt voor de seizoensopening, is zijn collega Wout Brama dat niet. De kans is nihil dat Jansen over zijn aanvoerder kan beschikken tegen RKC. De 26-jarige middenvelder wordt al sinds februari van dit jaar gekweld door een hielblessure en heeft daardoor nog niet één keer meegetraind tijdens de voorbereiding.

Ook een aangepaste voetbalschoen bracht geen verlichting. 'Wout heeft nog steeds problemen met lopen', aldus trainer Michel Jansen in Voetbal International. 'Dat baart ruim een week voor de competitie behoorlijke zorgen. Hij is iemand die zichzelf wel goed fit houdt en dus in conditie is.'

'Maar het is onrealistisch om van een speler, die al geruime tijd geen volwaardige training heeft kunnen afwerken, te verwachten dat hij snel wedstrijdfit is', besluit de nieuwe eindverantwoordelijke van de Tukkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen