Benfica-coach Jesus bekoopt hinderen agent met schorsing

Jorge Jesus is door de tuchtcommissie van de Portugese voetbalbond voor vier wedstrijden geschorst. De trainer van Benfica kreeg die straf naar aanleiding van zijn gedrag ten opzichte van de politie na het met 1-0 gewonnen competitieduel met Vitória Guimarães van 22 september.

Benfica-coach Jesus bekoopt hinderen agent met schorsing

Na de wedstrijd wilde de politie een Benfica-supporter, die het veld was opgerend om de zege te vieren, in de boeien slaan. De uitzinnige Jesus (foto boven) probeerde dat ten koste van alles te voorkomen en ging de agenten daarbij zelfs te lijf. Dat gedrag komt de 59-jarige trainer nu duur te staan.

Door de schorsing moet Jesus de competitieduels met Sporting Braga, Rio Ave, Arouca en Olhanense vanaf de tribune bekijken. Voor de tussen liggende Champions League-wedstrijden tegen Anderlecht en Paris-Saint Germain geldt de verbanning overigens niet.

Het blijft mogelijk niet bij een schorsing voor de oefenmeester, want er is ook nog een politieonderzoek gaande naar Jesus. Voor het hinderen en aanvallen van een politieagent staat een maximale gevangenisstraf van vijf jaar.

Jesus is al sinds 2009 trainer van Benfica, waarmee hij één keer kampioen werd en drie keer tweede eindigde in de competitie. Afgelopen seizoen verloor de Portugese club in de finale van de Europa League in Amsterdam van Chelsea. Momenteel staat Benfica derde op de ranglijst achter stadgenoot Sporting Lissabon en FC Porto.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen