Jesus riskeert jarenlange gevangenisstraf en een schorsing

Jorge Jesus mag zich bij de Benfica-aanhang dan geliefd hebben gemaakt door een op het veld gerende fan uit de handen van de politie te redden, de trainer van de Portugese topclub riskeert met zijn actie wel een schorsing en een jarenlange gevangenisstraf.

Jesus riskeert jarenlange gevangenisstraf en een schorsing

Na de 1-0 overwinning van Benfica bij Vitória Guimarães van afgelopen zondag probeerde Jesus te verhinderen dat een van de meegereisde supporters werd opgepakt omdat hij zich op het veld van het Estádio D. Afonso Henriques begaf om het shirt van aanvoerder Luisão te bemachtigen. Jesus kwam echter op dusdanig fysieke wijze tussenbeide dat hem nu een gerechtelijk onderzoek wacht.

De Portugese politie beschuldigt Jesus ervan dat hij de aanwezige politieagenten heeft gehinderd bij hun werkzaamheden, hun orders niet opvolgde en geweld heeft gebruikt ten opzichte van tenminste een officier. Op dergelijke overtredingen staat in Portugal een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar.

Maar daarmee is de kous nog niet af voor Jesus. Ook de tuchtcommissie van de Portugese voetbalbond start de komende twee weken een onderzoek tegen de 59-jarige oefenmeester. Als de uitkomst daarvan negatief is kan Jesus een schorsing krijgen die varieert van drie maanden tot drie jaar.

Kruisiging
In Portugese media hebben verschillende prominenten uit het Benfica-kamp het inmiddels opgenomen voor de man die De Adelaren afgelopen seizoen nog naar de finale van de Europa League leidde.

Voorzitter Luís Filipe Vieira stelde woensdagochtend in een tv-interview niet te verwachten dat zijn trainer wordt gestraft, aangezien hij niemand heeft geslagen. 'Het zou veel weg hebben van een kruisiging als Jesus veroordeeld wordt', zo luidde de met het oog op de bijbelse geschiedenis opvallende uitspraak van de Benfica-preses.

Overigens verhindert de start van het gerechtelijke onderzoek niet dat Jesus zijn werkzaamheden als trainer van Benfica kan blijven uitvoeren. Tijdens de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Belenenses en de Champions League-confrontatie met Paris Saint-Germain van vier dagen later zal hij vooralsnog gewoon op de bank kunnen plaatsnemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen