Benfica wacht heet duel met FC Porto na puntenverlies

Benfica heeft het zeer spannend gemaakt in de Portugese competitie. De ploeg van Ola John, die negentig minuten op de bank bleef zitten, kwam in eigen huis tegen Éstoril niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Na een uur kwam Estoril, dat zesde staat, door Nascimento Jefferson op voorsprong. Benfica had ongeveer tien minuten later al een antwoord op de achterstand, toen Maxi Pereira de stand gelijk trok.

Daarna kreeg de Portugese topploeg het niet voor elkaar om een doelpunt te maken, zeker niet nadat Carlos Martins binnen tien minuten twee gele kaarten kreeg en daardoor vroegtijdig de kleedkamer op moest zoeken.

Het is duur puntenverlies voor Benfica. Een veilig lijkende voorsprong van vier punten is nu geslonken tot twee. Komende zondag staat op de voorlaatste speeldag de topper tegen FC Porto, dat tweede staat, namelijk op het programma.

Na het duel met Porto wordt er nog maar één wedstrijd gespeeld. Dan is Moreirense voor Benfica, dat tussendoor op woensdag 15 mei in Amsterdam de Europa League-finale tegen Chelsea speelt, de tegenstander. Porto neemt het in de laatste speelronde op tegen de nummer drie Paços Ferreira.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.