Benfica viert 34ste titel in Portugal

Reacties

Benfica is voor de 34ste keer kampioen geworden in Portugal. Een doelpuntloos gelijkspel tegen Vitoria Guimarães volstond omdat FC Porto bij Belenenses niet verder kwam dan 1-1. Het verschil bleef daardoor drie punten, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Benfica (0-0 en 0-2).

Benfica viert 34ste titel in Portugal

Ola John kwam zondag niet in actie voor Benfica. Bij Porto begon Bruno Martins Indi in de basis. De verdediger zag Jackson Martínez de ploeg uit de havenstad nog op voorsprong zetten, maar in de 85ste minuut maakte Tiago Caeiro de 1-1.

Door het kampioenschap heeft Benfica zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League van komend seizoen. De Portugezen zitten in Pot 1, met behalve PSV, ook Juventus, Barcelona, Chelsea, Bayern München, Paris Saint-Germain en Zenit Sint-Petersburg.

Door de titel van dit seizoen heeft Benfica op de Portugese ranglijst aller tijden iets verder afstand genomen van FC Porto. De recordkampioen heeft door het 34ste kampioenschap zeven titels voorsprong op de eeuwige rivaal (27).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.