Belgisch voetbalweekend opnieuw onder druk

Reacties

De kans is groot dat de Belgische voetbalcompetitie ook komend weekend (deels) stil ligt. Het hoge terreuralarm in het land blijft minimaal tot maandag actief en daardoor komen alle sportevenementen onder druk te staan.

Belgisch voetbalweekend opnieuw onder druk

Het bestuur van de Belgische competitie houdt zich de komende dagen vooral bezig met vergaderen, met als doel komend weekend zo veilig mogelijk te kunnen voetballen. 'Vandaag overleggen we met alle partijen', verklaart Pierre François, directeur van de Pro League, tegenover de Belgische krant Het Nieuwsblad.

'Om 11.00 uur staat er een overleg met de veiligheidsdiensten op het programma', vervolgt hij zijn verhaal. 'En om 15.00 uur komt de raad van bestuur samen. In die vergadering gaan we bekijken welke oplossingen eventueel nodig zijn om het voetbal veilig te laten verlopen. Bezoekende fans thuislaten? We bekijken alles.'

Afgelopen weekend werden er twee wedstrijden afgeblazen vanwege de veiligheidsmaatregelen. Mouscron-Péruwelz - Charleroi en Lokeren - Anderlecht gingen niet door. De kans is groot dat laatstgenoemde club ook deze week niet speelt. OH Leuven komt normaliter op bezoek in Brussel, de stad waar de dreiging het grootst is.

'Maar terreurniveau vier betekent niet per definitie dat sportevenementen worden afgelast', zegt Marie Verbeke, woordvoerder van de Politiezone Zuid, tegen de Belgische krant. 'De komende dagen staan er bijeenkomsten op de planning tussen politie, veiligheidsdiensten en Anderlecht. Maar de burgemeester beslist uiteindelijk.'

Overigens kon Anderlecht afgelopen zaterdag niet op bezoek bij Lokeren, omdat er niet genoeg politie beschikbaar was en het onderonsje als risicowedstrijd geldt. Om die reden worden de duels Genk - AA Gent en KV Mechelen - Club Brugge van komend weekend mogelijk verplaatst naar een andere datum .  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.