België reist na knappe comeback met zege af naar Frankrijk

De uitzwaaiwedstrijd van België leek uit te lopen op een teleurstelling, maar de ploeg van bondscoach Marc Wilmots kwam uitstekend terug tegen Noorwegen (3-2).

Nadat Veton Berisha drie minuten na rust de Noren met een fantastisch schot op een 2-1 voorsprong had gezet, klonken er fluitconcerten in het Koning Boudewijnstadion. Woensdag waren De Rode Duivels tegen Finland al blijven steken op 1-1 en dat terwijl de verwachtingen bij de zuiderburen hooggespannen zijn voor het EK. België wordt als een van de outsiders voor de EK-titel gezien.

Na het doelpunt van Berisha rechtte België zijn rug. Eden Hazard zorgde in de zeventigste minuut, na een uitstekende pass van Kevin De Bruyne, voor de gelijkmaker en drie minuten later kopte Laurent Ciman van dichtbij na een hoekschop 3-2 binnen. Daar bleef het bij in Brussel, ondanks nog enkele goede kansen voor de thuisploeg.

België reist dus met een oefenzege op zak af naar Frankrijk, waar het op maandag 13 juni begint met een wedstrijd tegen Italië. Daarna volgen in Groep E nog duels met respectievelijk Ierland en Zweden.

Servië – Rusland 1-1
Rusland is in zijn generale repetitie voor het EK niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen Servië. Artem Dzyuba opende vijf minuten voor tijd de score, maar het was door de gelijkmaker van Aleksandar Mitrovic in de 88ste minuut niet genoeg voor een Russische zege. De EK-ganger won in 2016 pas één wedstrijd, dat was op 26 maart tegen buurland Litouwen (3-0). Daarna leed Rusland nederlagen tegen Frankrijk en Tsjechië en volgde dus het gelijkspel tegen Servië. Smet op dat duel was het uitvallen van Igor Denisov, wiens deelname aan het EK op de tocht staat. Op het EK spelen de Russen in Groep B tegen Engeland, Slowakije en Wales.