Wilmots gaat centrum met Alderweireld en Vertonghen testen

Reacties

In de laatste oefenwedstrijd op weg naar het EK in Frankrijk gaat de Belgische bondscoach Marc Wilmots het centrale duo Toby Alderweireld-Jan Vertonghen een kans geven. Bij Tottenham Hotspur zijn de voormalig Ajacieden een vast koppel.

Wilmots gaat centrum met Alderweireld en Vertonghen testen

Wilmots was al langer van plan om Alderweireld en Vertonghen samen een kans te geven tegen Noorwegen (aftrap 18.00 uur), maar door de blessure voor Thomas Vermaelen dreigde dat plannetje in het water te vallen. Door Jason Denayer aan de rechterkant te zetten en op links te kiezen voor Jordan Lukaku, heeft Wilmots een oplossing gevonden.

'Vermaelen, Thomas Meunier en Yannick Ferreira Carrasco komen niet in actie', voegde Wilmots toe nadat hij zijn defensie had prijsgegeven. 'We hopen dat zij op 8 juni weer aan kunnen sluiten bij de groepstraining.' Het openingsduel van het EK met Italië op 13 juni lijkt dan ook niet in gevaar te komen voor het geblesseerde trio.

Wilmots is duidelijk nog zoekende met de defensie van de Rode Duivels. In de drie oefenduels op weg naar het EK bleef geen enkele positie achterin ongewijzigd.

Defensie België
Tegenstander Rechtsback RCV LCV Linksback
Zwitserland Witsel Alderweireld Vermaelen Vertonghen
Finland Alderweireld Denayer Vermaelen Vertonghen
Noorwegen Denayer Alderweireld Vertonghen Lukaku
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.