België legt zichzelf druk op in aanloop naar EK

Reacties

Volgens Jan Vertonghen is België een van de belangrijke outsiders voor het komende EK. De ex-Ajacied wil in de kwalificatiereeks dan ook niets aan het toeval overlaten.

België legt zichzelf druk op in aanloop naar EK

De Belgen zijn koploper in Groep B en bereiden zich in de Franse stad Bordeaux voor op de belangrijke clash met Wales. De Rode Duivels willen zich direct kwalificeren voor het EK en een zege op de ploeg die evenveel punten heeft in de kwalificatiepoule zou een belangrijke stap in de goede richting zijn. 'We beseffen ook dat we een heel goede zaak kunnen doen in Wales', aldus Vertonghen in gesprek met Sporza. 'We zullen niet tevreden zijn als we ons pas als tweede kwalificeren voor het EK.'

Vorige zomer was de kwartfinale van het WK het eindstation voor onze zuiderburen. Argentinië was destijds met 1-0 te sterk. Het vizier van België is inmiddels al op het komende EK in Frankrijk gericht, Vertonghen en co willen imponeren. 'We leggen onszelf de druk op, omdat we de buitenwereld willen tonen dat we volgend jaar zullen meedoen om de prijzen. Er zijn vijf à zes kandidaten voor de Europese titel. Twee landen steken erbovenuit, maar wij horen bij de subtoppers', stelt de voormalige Ajacied tijdens de voorbereiding op het oefenduel met Frankrijk van komende zondag.

De Rode Duivels nemen het vrijdag 12 juni in Cardiff op tegen Wales. Bij puntenverlies ligt Israël op de loer om de Belgen voorbij te streven. De nummer drie heeft slechts twee punten minder en speelt dezelfde dag uit tegen Bosnië-Herzegovina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.