Belgische bond laat solliciterende Advocaat nog links liggen

Reacties

Dick Advocaat heeft zijn interesse ook kenbaar gemaakt bij de Belgische bond. Maar voorlopig moet de Hagenaar wachten.

Belgische bond laat solliciterende Advocaat nog links liggen

Advocaat heeft er geen geheim van gemaakt graag weer als bondscoach van België aan de slag te gaan, zo vertelde hij eerder deze week aan Voetbal International.

De Hagenaar, die zijn handen vrij heeft na het afwijzen van een langer verblijf bij Sunderland, heeft zich ook gemeld bij de Belgische bond. 'Advocaat heeft inderdaad al met mij contact opgenomen', zegt bondsvoorzitter François De Keersmaecker in het Belgische tv-programma Terzake.

Maar voorlopig ligt de open sollicitatie van Advocaat alleen op het bondsbureau. 'Ik heb Advocaat gezegd dat Marc Wilmots nog altijd onze coach is. Zolang ik niets van hem hoor, doen wij niets', aldus De Keersmaecker.

Wilmots staat in de belangstelling van Schalke 04 als opvolger van de vertrokken Roberto Di Matteo. Naar verluidt is in zijn contract als bondscoach een afkoopsom van ruim een miljoen euro opgenomen.

Voor Advocaat zou het een opmerkelijke rentree betekenen. Tussen 2009 en 2010 was hij immers al zeven maanden de bondscoach van onze zuiderburen. 'Destijds ben ik vertrokken omdat ik een goede aanbieding kreeg vanuit Rusland, niet omdat ik geen perspectief meer zag', zei Advocaat tegen VI.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.